Singapore

Billede af Per Korning Ove

Per Korning Ove

Kursus.

Formålet med mit første besøg i Singapore var at afholde et kursus i et lagersystem jeg havde udviklet. Jeg ankom til landet onsdag eftermiddag og havde torsdag og fredag til at opsætte udstyr og forberede mig. Jeg fik en overordentlig god modtagelse selvom det lykkedes mig at kvaje mig en smule allerede den første dag. Jeg havde fået en ualmindelig smuk og sød pige til at hjælpe mig med forholdene i firmaet. Under den første frokost må jeg have stirret lidt for betaget på hende, for manden ved siden af mig sagde pludselig: "Ja, er det ikke en smuk kone jeg har?". Jeg gav ham naturligvis ret.

Sammenkomst om aftenen.

Aftenerne var pragtfulde. Der fandtes så mange spisesteder at det var svært at vælge. En af aftenerne var vi på en indisk restaurant. Jeg har altid troet at chilli var det stærkeste krydderi man kunne få - indtil jeg smagte karry. Først smagte det som vi kender smagen fra de danske supermarkedkrydderier. Kort tid efter eksploderede den stærke smag imidlertid i munden. Godt at der kan skylles efter med en kold øl samtidig med at øjnene tørres.

I et parklignende område lå der små spiseboder tæt ved siden af hinanden, men da jeg skulle holde maven i orden som kursusleder, valgte jeg at sidde over den aften.

Bybilleder.

Weekenden havde jeg for mig selv. For at opleve noget specielt blev jeg anbefalet at tage til Indonesien eller Borneo, der jo lå lige om hjørnet. Da jeg aldrig før havde været i Singapore valgte jeg at blive i byen og udforske den. Langs Orchard Road hvor jeg boede lå det ene hotel og indkøbscenter efter det andet. Jeg var da også inde på flere hoteller hvor jeg så vægbeklædninger i håndgjorte træudskæringer fra gulv til loft. Det var utroligt imponerende, men hvor var det gamle Singapore. 

De gamle bydele var gemt væk fra de store hovedstrøg. Generelt var det noget forfærdeligt slum som der ikke blev gjort noget for at renovere og bevare. Det er lidt trist at tænke at den sidste rest af denne gamle kolonikultur sikkert er revet ned i dag - år 2007. Hele bybilledet var præget af modernisering og nybyggeri - metroen var lige blevet påbegyndt. 

Blandt de få gamle bygninger der helt sikkert vil blive bevaret er Raffles Hotel.

En bygningerne på Orchard Road var nationalmuseet. Da der åbenbart ikke var gjort noget for at gemme fortidens skatte for eftertiden, omfattede museets samling i stedet for noget så nutidigt som f.eks. en samling Beatles-plader

 

Fødselsdag.

Om mandagen afholdt Singapore sin fødselsdag for uafhængighed fra Malaysia. Det var national helligdag så jeg havde også rig lejlighed til at opleve en sådan dag på nærmeste hånd. Størsteparten af indbyggerne i Singapore er kinesere og indere. Alligevel var der en utrolig stolthed over at være bosat i Singapore.

Singapore er beliggende kun ca. 100 km. fra Ækvator. Det tidspunkt hvor jeg besøgte landet var midt i regntiden. På jubilæumsdagen havde jeg bevæget mig for langt ud i åbent terræn, da syndfloden pludselig brød løs. Jeg søgte hurtigt læ under et stort træ - hvor dum kan man være - efter et lille stykke tid fik jeg både vandet fra regnbygen og fra træet. Da det endelig gik op for mig at jeg ikke kunne blive mere våd, flygtede jeg ind i det nærmeste overdækkede spisested. Mens jeg stod og dryppede af, blev jeg hevet i ærmet af et par Singaporeanere der sad ved et bord. Jeg blev inviteret til at sidde ned og delte op til flere flasker øl med de pragtfulde mennesker som ustandselig fortalte hvor stolte de var af at være singaporeanere på denne store dag. Jeg blev endda inviteret til at deltage i en privat familiefest som de skulle have om aftenen.

Aftenens højdepunkt var et imponerende optog med udsmykkede vogne.

 

©  COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED PER KORNING OVE.